• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Uyku Vücut Gelişimine Yardımcı Olur mu?

Uyku Vücut Gelişimine Yardımcı Olur mu?

Uyku, insanların kilo vermesine yardımcı olma potansiyeline sahiptir, ancak normal uyku yoktur. En onarıcı, kilo vermeyi destekleyen, hem zihinsel hem de fiziksel fayda sağladığı için her gece yeterince derin uyku almak önemlidir.


Kas gelişimi iki aşamadan oluşur; iş sırasında kas kopması ve onarımı. Onarım sırasında vücudunuz eskisinden daha fazla kas dokusu üretir, böylece kas kütleniz artar. Bu yüzden vücut geliştirmede gece uykusu önemli bir yere sahiptir. Bilim adamları uykuyu REM ve NREM olmak üzere ikiye ayırıyorlar ve bu iki fazı kapsayan uyku süreci 5 kısımdan oluşuyor. NREM uykusu 1, 2, 3 ve 4 bölümden oluşur ve toplam uyku süresinin% 75-80'ini kapsar. Bu aşama, vücudun kendini onardığı ve büyümenin gerçekleştiği gerçek aşamadır. Çalışmalar, daha uzun yaşamak için ideal uyku süresinin 8 saat olduğunu belirledi. Bu süre büyüyen çocuklar için geçerli olmasa da 4 saatten az veya 9 saatten fazla uykunun yaşam süresini kısalttığı bilinmektedir.


Doğru uyku miktarı, her bireyin kendine özgü fizyolojisine bağlıdır. Kilo verme çabalarını destekleyebileceği veya yok edebileceği için, kendiniz için neyin işe yaradığını bulmak için doğru zamanı ve dikkati vererek bulabilirsiniz.


Size uyku hakkında bazı ipuçları verebilirim;


Uyku Kilo Vermeyi Nasıl Etkiler?

Uyku, egzersizi ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını desteklemek için çok önemlidir. İnsanlar yeterince uyumadıklarında, davranışlarını ve hareketlerini kontrol etmeleri zor olabilir. Egzersiz yapmak yerine yedikleri yemeğin tadını çıkarmamayı ve internette sörf yapmak veya televizyon seyretmek gibi bir "kaçış" yapmayı tercih edebilirler.



 

Uykusuzluk genellikle sağlıksız beslenmeye yol açar. Daha spesifik olarak, leptin (açlığı azaltan), grelin (açlığı arttıran) ve endokannabinoidler (atıştırmalık istekle ilgili) iştahı düzenleyen hormonlardır. Uyku hacmi düşük olduğunda, bu hormonlar karbonhidrat açısından zengin yiyecekler için bir istek uyandırır.


Yeterli uykusuz vücut, aslında algıladığı "tehdit" ile başa çıkmak için daha fazla kalori tüketmeye yol açabilen bir baskı durumudur. Ayrıca, ne kadar çok zaman harcanırsa, o kadar çok yemek yeme hissi hissedeceksiniz.


Diğer bir hormon olan kortizol, sabahları ideal olarak tazedir, güne enerji verir ve geceleri azalır, uykuyu teşvik eder. Uyku alışkanlıkları kötü ve stres yüksek olduğunda, kortizol seviyeleri yüksek kalır, bu da kilo kaybını engelleyebilir ve uykuyu bozabilir. Bir stres ve uyku bozukluğu döngüsü meydana gelir. Stres uykuyu etkiler, stresli bir kişi en iyi programda bile kilo vermekte zorluk çekebilir.


Hormonların her gün düzenli bir uyku çekmesini ve formda kalmasını destekler, iştahı ve yemek seçimlerini düzenler. Başka bir deyişle, yeterince uyumadığınızda strese girmeyin ve mevcut stresi daha da artırın. Uyku alışkanlıklarınızı bir gecede düzeltmeye çalışmamalısınız (ve büyük olasılıkla).



 


İLGİLİ MAKALE: Sporcunun Beslenmesi ve Tüketilecek Protein Miktarı

Uyku, Kas Yapısını Nasıl Etkiler?

Uykunun 5 aşaması olmasına rağmen günlük hayatta çok fazla stres yaşayan kişiler 1. veya 2. aşamanın ötesine geçemezler. Bu, vücudun uyku sırasında kas yapmasına izin vermez. Günlük işinizin bedelini ödemek istiyorsanız stresten uzak durmalısınız. Meditasyon, sağlıklı beslenme ve programlı eğitim bunun için faydalı olacaktır. Derin uyku, kas yapımında özellikle önemlidir. Derin uyku sırasında SAID (Dayatılan Talebe Özel Uyum) adı verilen süreç yaşanır. O; Kaslarınıza daha fazla yük bindikçe, vücudunuzun bu ihtiyacı karşılamak için kas ürettiği anlamına gelir ki bu, yalnızca derin uyku sırasında gerçekleşir.


Peki vücut uyku sırasında kas yapmak için ne kullanır? Bu sorunun cevabı, birçok kişi bilmese de "petrol" dür. Evet, derin uykudayken vücudunuz vücutta depolanan yağları yakarken yıpranmış kasları onarmak ve yenilerini oluşturmak için çok çalışır. Bir taşla iki kuş ...