• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Steroid Enjeksiyon Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Steroid Enjeksiyon Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Steroidler, halk arasındaki kullanımı itibari ile vücut geliştirme sporunda yaygın olan, kasların güçlenmesini ve büyümesini sağlayan kimyasal maddelerdir. Tablet ve ampul şeklinde temin edilebilir. Steroidler hiç bir zaman gıda takviyesi yerine konulmamalıdır. Çünkü gıda takviyesi değildir, ilaçtır. 19.-20. yüzyıllarda ortaya çıkan bu ilaçlar daha çok savaşlarda askerlerin güçlü ve vücutlarının daha dayanıklı olmaları için kullanılmıştır. 


Bu tür maddelerin yararlarına gelecek olursak; 

 - Hızlı kas gelişimi sağlar.

 - İleri seviye dayanıklılık ve güç anlamında performans artışı sağlar.

 - Dolaylı yollar ile yağ yakımına yardımcı olur.

 - Kasların daha hızlı iyileşmelerini sağlayarak dinlenme sürelerini kısaltır.


Steroid Enjeksiyon

Steroid enjeksiyonlar, tablet formunda olan steroidlere göre etkisi daha kuvvetlidir ve steroid enjeksiyonların etki etme süresi daha kısadır. Bu sebeple vücut geliştirenler için steroidlerin enjeksiyon formu daha çok tercih edilmektedir.


Steroid Enjeksiyon Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Steroid enjeksiyonlar, bacak (yağ oranı düşük ise), kalça, biseps, triseps ve omuz başlarından ufak enjektörler ile istenilen kas içine yapılabilir. Daha çok omuzlardan yapılması tercih edilmektedir. Tek başına enjeksiyon yapılacak ise kalçadan yapılması tavsiye edilmez çünkü yanlış yere denk gelmesi sonucu bacaklarda felç kalma durumu gözlenebilir. 

Enjekte etme sırasında dikkat edilmesi gereken hususlardan biri iğnenin dik bir şekilde vücuda sokulmasıdır. Yan şekilde giren iğne ana damarlardan birine denk gelebilir ve buda aşırı kanamaya sebebiyet verebilir. 

İğne girdikten sonra ilk yapılması gereken, enjektörün pistonunun bir tık yukarı çekilmesi ve kan gelip gelmemesine dikkat edilmesidir. Kan gelmiyorsa doğru yere iğnenin girdiğini anlayabiliriz. İlacı yavaş yavaş enjekte ettikten sonra iğnenin yavaş bir şekilde çıkarılması ve temiz bir pamuk yardımıyla vurulan yere on beş yirmi saniye baskı yapılması gerekir. Ufak masaj hareketleriyle ilaç dağıtılabilir. 

 Anatomi bilgisi olmayan ve tecrübesi olmayan kişilerin bilir kişilere bu enjeksiyonları yaptırmaları önerilmektedir.