• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Masturbasyonun Vücut Geliştirmeye Etkisi

Masturbasyonun Vücut Geliştirmeye Etkisi

En merak edilen konulardan biri, mastürbasyonun vücut geliştirme için zararlı mı yoksa yararlı mı olduğu ile ilgilidir. Konuyla ilgili o kadar çok söylem var ki spor yapan bireylerin kafasını karıştırmakla kalmıyor, hafızalarına yanlış bilgiler kazımalarına da neden oluyor.


 


Bu yazıda, mastürbasyonun vücut geliştirme üzerindeki olumsuz, olumlu veya diğer etkilerini bilimsel araştırmalara bağlı kalarak yorumlamaya ve açıklamaya çalışacağım.



 

 


Önce 1976'da yapılan bir araştırmayla başlayalım. Purvis K, Landgren BM, Cekan Z ve Diczfalusy E. adlı 4 araştırmacının yaptığı araştırmayı tartışacağız.Araştırmada mastürbasyonun endokrin sistem üzerindeki etkileri incelendi. Pregnenolon, dehidroepiandrosteron (DHA), androstenedion, testosteron, dihidrotestosteron (DHT), östron, östradiol, kortizol ve lüteinizan hormon (LH) seviyeleri gözden geçirildi. Sonuca göre tüm bu steroidlerde mastürbasyon sonrası küçük bir artış görüldü. Özellikle DHA ve pregnenolon hormonlarında önemli artışlar gözlendi. DHA, androstenolon olarak da bilinir. Androjen ve östrojen seks steroidlerinin sentezinde kullanılır. Aynı şekilde, pregnenolon da birçok steroid hormonunun sentezinde kullanılmaktadır.


 


Kafanızı fazla karıştırmamak adına, bizim için faydalı bir bilgi olan testosteron seviyesinde bir değişiklik olmadığı ve olumsuz bir sonuç olmadığı sonucuna varıyoruz.


 


2001 yılında yapılan bir çalışmada mastürbasyonun testosteron üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığı görülmüştür. Mastürbasyon sonrası testosteron seviyelerinde bir artış gözlemlendiği bile gözlemlenmiştir.


 


Konu ile ilgili 2002 yılında yapılan araştırmada, mastürbasyon sonrası 1 hafta beklemenin ardından testosteron düzeyinde önemli bir artış gözlemlendi.


 



 


Sonuçlar bize ne gösteriyor?


 


Araştırma sonuçlarına göre mastürbasyonun testosteron üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur, aksine olumlu bir etkisi vardır.