• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Definasyon Kürleri Steroid Sipariş

Definasyon Kürleri Steroid Sipariş

Kompresyon Bandajı: Yaralı yumuşak dokuya soğuk uygulanırken kompresyon bandajı uygulanmalıdır. Amaç, yaralı bölgedeki kanamayı azaltmak ve yaranın Definasyon Kürleri Steroid Sipariş iyileşme sürecini kolaylaştırmaktır. Kompresyon bandajı genellikle hem soğuk uygulama hem de kompresyon etkilerini aynı anda elde etmek için bir buz paketi ile birlikte belirli bir miktarda basınç uygulayan elastik bir bandaj uygulanmasından oluşur.

Soğuk uygulama tamamlandıktan sonra kompresyon bandajına devam edilmelidir. Daha sonra destekleyici bir bandaj veya bantla değiştirilir.


3. Dinlenme: Genel bir kural olarak, yaralı sporcu 24-48 saat dinlenmeli ve yaralanan bölge herhangi bir yüke maruz bırakılmamalıdır. Bu nedenle yaralanmanın meydana geldiği bölgede eve veya doktora nakil sırasında desteklenmelidir.


4. Yükseklik: Yaralı bölge yükseldiğinde o bölgeye kan akımında azalma olur, o bölgedeki kanın alınması kolaylaşır ve böylelikle şişlik azalır. Yaralanma bacak bölgesinde Definasyon Kürleri Steroid Sipariş ise, yaralı kişi sırtüstü yatmalı ve bacak 45 derecelik bir açıyla konumlandırılarak desteklenmelidir. Bu pozisyon, bacağın altına 4-5 yastık veya bir tabure konularak sağlanabilir. Şiddetli kanama ve şişlik varsa yaralı bölge 24-48 saat yüksekte tutulmalıdır. Ardından, mümkün olduğunda, yaralı alan yükseltilmelidir.


Sıcak Uygulama Ne Zaman Yapılır: Akut dönemde bir yaralanmaya sıcak uygulama yapılırsa kan damarları genişler ve kanın pıhtılaşma süreci bozulur. Dokudaki sıvı miktarı artar ve bu da yaralanan bölgede kanamayı arttırır, çevre dokularda şişlik ve basınç artışı meydana gelir. Bunlar şiddetli ağrıya neden olur ve iyileşme sürecini yavaşlatır. Bu nedenle ısı uygulamasına yaralanmadan en erken 48 saat sonra başlanmalı, masaj uygulaması için de aynı kural geçerlidir.


Genel Ağrı azaltma: Soğuk uygulama, kompresyon bandajları ve istirahat yumuşak doku yaralanmalarında ağrıyı azaltır. Ağrı kesici ilaçlardan başlangıçta kaçınılmalıdır çünkü daha fazla araştırma ve inceleme gerekirse sonraki tedaviyi zorlaştırabilir.


B. İlk 24-48 Saatte Yumuşak Doku Yaralanmalarının Tedavisi

Tıbbi tedavi gerektirmeyen ancak yaralanan bölgede kanama, ağrı ve işlev kaybı olan yumuşak doku yaralanmalarında aşağıdaki uygulamalar yapılmalıdır:

• Amaç ağrıyı azaltmaksa daha soğuk uygulayın

Birkaç saat sonra kompresyon bandajı destekleyici bir bandajla değiştirilir

• Dinlenin: semptomlar artık görünmeyene kadar

Yükseklik: Yaralı bölgeyi kalp seviyesinin üzerine yerleştirmek.


C. Tedaviden 24-48 saat sonra: yaralanan bölgeye ve yaralanmanın türüne göre değişir. Ancak yumuşak doku yaralanmalarında gerçek tanı olmadan o ekstremiteye Definasyon Kürleri Steroid Sipariş ağırlık verilmemelidir. Şiddetli kanama, inatçı ağrı ve işlev kaybı durumunda ve tedavi konusunda herhangi bir şüphe varsa doktora başvurulmalıdır.


Aşağıdaki durumlarda acilen tıbbi tedavi aranmalıdır:

1. Kafa travması sonrası bilinç kaybı, inatçı baş ağrısı, bulantı, kusma veya baş dönmesi

2. Baş ve boyun bölgesine darbelerden sonra nefes almada güçlük

3. Darbeden sonra kola yayılıp yayılmasa da boyun bölgesinde ağrı

4. Karın ağrısı

5. İdrarda Kan

6. Kırık veya şüpheli kırık

7. Şiddetli eklem veya bağ yaralanması

8. Kas veya tendon yaralanmaları

9. Çıkıklar

10. Göz yaralanmaları

11. Kanamalı derin doku yaralanmaları

12. Şiddetli ağrının neden olduğu yaralanmalar

13. Şüpheli ciddiyeti, tanı veya tedavisi olan herhangi bir yaralanma.


Yaralı Sporcu, aşağıdaki durumlarla karşılaşırsa 24-48 saat içinde tıbbi tedaviye başvurmalıdır:

Yaralı kas, tendon, bağ veya eklemden sürekli ağrı

Şiddetli acı


TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Yaraların istendiği gibi iyileşmesi için doğru zamanda doğru bir şekilde tedavi edilmesi gerekir. Bu tedavi doğru tanıya dayalıdır ve asıl sorumluluk doktora aittir ancak hasta, eğitmen, fizyoterapist ekip olarak işbirliği içinde çalışmalıdır. Kural olarak, iyi ekip çalışması en iyi sonuçları garanti eder.

Spor yaralanmaları, genellikle akut ve şiddetli Definasyon Kürleri Steroid Sipariş bir travmanın ardından meydana gelen yaralanmalardır. Böyle bir durumda kanama ve şişmeyi önlemek ve kontrol altına almak için acil müdahale gerekir. Tedaviye ne kadar erken başlanırsa iyileşme süreci o kadar hızlı gerçekleşecektir.

Diğer spor yaralanmaları aşırı kullanım yaralanmalarıdır ve tedavilerin başarılı olması için belirli bir sırayı takip etmesi gerekir. Bu tedavi yöntemleri bu bölümde verilecektir.


Dinlenme ve rahatlama

Bir yaralanmadan sonra, yaralı bölgenin genellikle dinlenmeye ihtiyacı vardır. Bu bazen yatak istirahati gerektirebilir. Yapışkan sıva veya bant, sporcuyu aşırı kullanım yaralanmalarında ve bazı şişliklerle ilişkili bağ yaralanmalarında rahatlatabilir.

Yükseklik pozisyonunda, istirahat halindeki yaralı alan kalp seviyesinin üzerinde konumlandırılır ve desteklenir. Genellikle akut dönemde gereklidir. Bu kan akışını azaltır, drenajı Definasyon Kürleri Steroid Sipariş iyileştirir ve bu nedenle şişme minimumdur.