• Turkish English German Russian
Steroid Satın Al Ve Anabolik Orjinal Steroid Sipariş Fiyatları

Anaboli̇k Steroi̇d Kullanırken Sıkça Yapılan Hatalar

Anaboli̇k Steroi̇d Kullanırken Sıkça Yapılan Hatalar

Steroidler böbrek üstü bezi adı verilen suprarenal bezden salınan bir hormondur. Steroidler lipid yani yağ yapısındaki hormonlardır. Uyarı yolağı aracılığıyla böbrek üstü bezi uyarılır. Bu durum da steroid salınımı ile sonuçlanır. Steroid salınımı düzensiz bir şekilde olmaktadır. Sabah erken saatlerde artmış bir steroid salınımı vardır.

Vücut homeostaz adı verilen dengeyi bu şekilde sağlamaktadır. Sporcular teknik olarak anabolik-androjenik steroid olarak adlandırılan, steroid türevini kullanmaktadırlar. Bu türev kas ve kemik yapımının artması, kıllanmada artış, seste kalınlaşma gibi etkilere sahiptir. Bu steroid sayesinde kişiler kas gelişim süreçlerini hızlandırabilmektedir. Ayrıca anabolik steroid kullanırken sıkça yapılan hatalar konusu önemli bir konudur.

Bu konuda ise öncelikli olarak düzenli bir kullanım ve aşamalı bırakım önerilmektedir. Kişiler düzensiz kullanım ile büyük problemler yaşayabilirler. Ayrıca ani bir şekilde bırakmak da yolağın baskılanmasına ve krizlere neden olabilir. Özellikle başlama ve bitirme dönemlerinde, doktor tavsiyesi alınması önerilmektedir. Planlamanın doğru bir şekilde yapılması, ayrıca bunun düzgün bir şekilde uygulanması önemlidir.

STEROİD TÜRLERİ NELERDİR?

Steroidler kolesterol türevi maddelerdir. Vücutta hormon fonksiyonunu görerek işlev yürütmektedir. Hormon olarak düzenli bir salınıma sahip değildir. Hipotalamus ve hatta hipofiz üzerinden gelen uyarılara cevaben salınmaktadır. Steroidleri kabaca anabolik steroidler, seks steroidleri, kortikosteroidler, fitosteroidler olarak 4 gruba ayırmak mümkündür. Tıp alanında ise kortikosteroidler sıkça kullanılmaktadır. Kortikosteroidler ise mineralokortikoidler ve glukokortikoidler olarak 2 sınıfta incelenebilir.

STEROİD KULLANIMI

Steroidler özellikle sporcularda kas yapmak, kemik yapılarını güçlendirmek amaçlarıyla kullanılabilmektedir. Steroidler vücutta gerekli kimyasal aşamalardan geçerek bu şekilde bir fonksiyon oluşturmaktadır. Steroid kullanımı ile hızlı bir şekilde kas yapmak hem teorikte hem de pratikte mümkündür. Bu yol birçok sporcu tarafından tercih edilmektedir.

STEROİD KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ

Steroid kullanımı bazen ciddi sonuçlar doğurabilen bir durumdur. Özellikle başlangıç ve bitiş için kontrollerin sağlanması önerilmektedir. Steroid vücutta girdiği kimyasal tepkilerle kas gelişiminin hızlanmasını sağlayabilmektedir. Bu amaçla spor yapanlarda kullanımı yaygındır. Ancak steroid kullanmadan önce profesyonel bir görüş alınması, dikkatli bir şekilde kullanılması önerilmektedir.